Project Title: Projek Lentera

Program: Sarjana Muda Sains Senibina
Faculty: Fakulti Alam Bina
Project Coordinator: Dr. Hazreena Hussein, AR Sarly Adre Sarkum

Projek ini telah berlangsung selama tujuh minggu. Persediaan projek dimulakan dengan perancangan jadual dan jalan kerja. Akuan media sosial ditubuhkan untuk mengwarwarkan projek kepada masyarakat sejagat serta untuk meningkatkan kesedaran mengenai masalah dadah di negara Malaysia. Perlangsungan projek dijalankan secara fizikal serta dalam talian. Oleh itu, 50 orang sukarelawan turut serta untuk mengagihkan dan meringankan tugasan. Seramai 101 peserta dari CCVC Sepang telah mengambil peluang untuk mendapat bantuan dalam penyediaan resume kerja. Borang resume yang diisi oleh peserta telah dikumpul untuk menghasilkan resume yang kemas dan kelihatan profesional. Selain itu, aktiviti motivasi telah dijalankan oleh kumpulan sukarelawan yang bertugas di CCVC Sepang.

Membantu peserta kursus Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK), daerah Sepang bagi menyediakan resume untuk kegunaan pekerjaan mereka pada masa hadapan.

Activities Video

Last Update: 20/09/2022