Project Title: Reaching Out - Jalinan  Masyarakat dengan pelajar dari SMK Sultan Abdul Samad

Course: GIG1005 (Jalinan Masyarakat)          Program: Sarjana Muda Hartanah                  Faculty: Fakulti Alam Bina                              Project Coordinator: Dr. Zafirah Al Sadat Binti Syed

Program REaching Out adalah satu program aktiviti kesukarelawan yang bertujuan untuk mengeratkan hubungan antara mahasiswa dan pelajar sekolah menengah. Kami membuat keputusan untuk mengadakan program REaching Out dengan menjemput pelajar-pelajar dari SMK Sultan Abdul Samad untuk menyertai program ini. Ini adalah kali pertama kami mengadakan program REaching Out dengan pihak SMK Sultan Abdul Samad.

1. mempromasikan Universiti Malaya kepada komuniti.
2. mengeratkan hubungan antara pelajar-pelajar universiti dengan komuniti.
3. menguatkan atau memperbaiki kemahiran pelajar-pelajar universiti dalm menjalankan program.